Skip to content

Sikkerhets­informasjon

Ta vare på deg og dine ved breen

All ferdsel på, eller i nærheten av breen, uten nødvendig utstyr og kompetanse, er farlig. Ta vare på deg og dine, hold god avstand til breen.

For alle som ikke har kunnskap om ferdsel på eller ved isbre, anbefales det å følge de merkede rutene. Det kan være farlig å forlate stien. I tillegg sørger ferdsel på merkede løyper for at du unngår sårbare områder. Gå i følge med en erfaren brefører dersom du ikke har tilstrekkelig kunnskap selv.

Turen blir mer utfordrende etter at du har forlatt grusveien og skal begi deg oppover bergene. Fra enden av grusveien og opp tilbrekanten, er det ca. 1,5 km en vei, og ca. 200 høydemeter. Her kreves det gode sko, og turklær som passer til været.

Bergene kan være glatte når det regner/er vått.

Gå ikke ut på isen alene. Våre erfarne breførere vet hvor det er trygt å gå på isen, og hvilket utstyr du må ha.

Isras

Engenbreen er i konstant bevegelse og isen siger nedover fra breplatået, og skyver fronten foran seg. Isras er isblokker som brekker av breen. Blokker på flere tonn kan løsne og er et konstant faremoment. Sikker avstand til breen er 100 meter.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvervilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.