Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer. Fra Kystriksveien -FV17 – kan Svartisen oppleves ved å ta båten over Holandsfjorden like ved Meløy Turistkontor i Holand. Her har du 3 flotte muligheter – avhengig av tiden dere har til rådighet. Båten over til Svartisen
Det første dere må gjøre er å ta båten over til Svartisen. Den går regelmessig fra slutten av mai til begynnelsen av september. På båten kan dere leie sykkel, eller bestille biltransport om dette er ønskelig.

Mulighet 1 – Brestua – isbreen på avstand

Fra kaia er det ca 1 km opp til Brestua. Denne ligger på en morene rett ved vannet som Svartisen munner ut i. Herfra har man en storslagen utsikt mot Svartisen. Brestua har servering av mat og drikke.

I området ved Brestua er det også mange fine turmuligheter. Flott å henge opp hengekøya eller slå opp teltet her.

Mulighet 2 – Bretitting – opplev den mektige isbreen på nært hold

Å gå opp til isen – spesielt for de som ikke har vært nær en isbre før – er en stor opplevelse. En isbre er i kontinuerlig bevegelse, og dette kombinert med smelting gjør det meget farlig å oppholde seg ved isen. Minimum sikker avstand er 100 meter! Om dere går til fots må dere fra kaia beregne ca 4 timer tur/retur. Det er 3,4 km opp til enden av veien, og ytterligere 40 minutters gange på sti opp til breen. Husk at det er mulig å leie sykler på båten, det vil gjøre turen en del enklere.

Mulighet 3 – Brevandring på Svartisen

Dette er den absolutt beste måten å se Svartisen på – oppe på selve breen ! I sesongen er det brevandring hver eneste dag, med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Les mer om brevandring på Svartisen her, og se tidene.