Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer. Fra Kystriksveien – rv17 – kan Svartisen oppleves ved å ta båten over Holandsfjorden like ved Meløy Turistkontor i Holand. Her har du 3 flotte muligheter – avhengig av tiden dere har til rådighet.

Båten over til Svartisen
Det første dere må gjøre er å ta båten over til Svartisen. Den går regelmessig fra slutten av mai til begynnelsen av september. På båten kan dere leie sykkel, eller bestille biltransport om dette er ønskelig.

Mulighet 1 – gå opp til Brestua
Fra kaia er det ca 1 km opp til Brestua. Denne ligger på en morene rett ved vannet som Svartisen munner ut i. Herfra har man en storslagen utsikt mot Svartisen. Brestua har servering.

Mulighet 2 – gå helt opp til isen
Å gå helt opp til isen – spesielt for de som ikke har vært nær en isbre før – er en stor opplevelse. Om dere går til fots må dere fra kaia beregne ca 3 timer tur/retur. Det er 3 km opp til enden av veien, og ytterligere 40 minutters gange på sti opp til breen. Husk at det er mulig å leie sykler på båten, det vil gjøre turen en del enklere.

Mulighet 3 – brevandring på Svartisen
Dette er den absolutt beste måten å se Svartisen på – oppe på selve breen ! I sesongen er det brevandring hver eneste dag. Turen tar ca 5 timer, og minimum aldersgrense er 12 år. Bestilling senest dagen før. Les mer om brevandring på Svartisen her, og se tidene.